Uncategorised

Ilse Bachmann

Al vroeg is Ilse Bachmann begonnen met tekenen en schilderen. Geboren in Zevenaar maar opgegroeid in Emmen. In 1989 is zij gestart aan de Pabo, maar toen was al duidelijk dat het schilderen meer de voorkeur had. Na afgestudeerd te zijn aan de Pabo is zij zich volledig gaan richten op het ontwikkelen van haar eigen stijl. Een echte autodidact.

 


Ilse aan het werk

Ilse Bachmann geeft alledaagse thema´s en vormen op haar eigen karakteristieke manier weer. Grote contrasten, intense kleuren, texturen en vloeiìngen bepalen de energieke weergave van onderwerpen. Vormen geïnspireerd op de natuur zijn een veel voorkomend thema in de schilderijen. Door een close up weergave van deze vormen en de specifieke manier van uitwerken krijgt de aanschouwer een heel nieuw beeld van een eenvoudig gegeven.

 


 

Visco-art

Ilse werkt tegenwoordig veelal in de techniek die zij zelf ´Visco-art’ noemt. Deze techniek heeft zij zelf ontwikkeld en is voornamelijk gebaseerd op het gebruik maken van de verschillen in viscositeit van verf. De acrylverf wordt gegoten op een basisvorm of textuur. Vaak gebruikt ze ook verf op alkydbasis, zodat er verschillende soorten brekingen van verf ontstaan. Deze manier van werken zorgt dat de schilderijen een eigen en heel herkenbare karakter hebben.

 


Workshops en cursussen

In 1998 is Ilse naast haar kunst begonnen met het geven van schildercursussen aan volwassenen en jongeren. Vanuit haar atelier maar ook op scholen deelde ze haar kennis van technieken en visie op het kunstschilderen. Nog steeds worden er verschillende technieken in deze cursus behandeld waaronder ook de techniek "Visco-art". De schildercursussen vinden nu Haarlem bij cursisten thuis plaats.